5 nemléčných zdrojů vápníku....

10. srpna 2015 v 0:54 | prvopodstata tm převzato |  Zdraví
....a právě z těchto vyjmenovaných ne-mléčných zdrojů je dokonalejší ukládání vápníku do těla. Skutečně lepší než z mléka. Mimo jiné mléko organismus zahleňuje a způsobuje kolikráte dost závažné problémy s lymfatickým systémem v těle.....

Autor Priatelia na nete Dátum 7. august 2015

107936742 - 3.4 Food Standards_1Ať už z lékařské nutnosti nebo z důvodu osobní preference, se dnes mnoho lidí rozhoduje vzdát mléka a mléčných výrobků ve své stravě. V tomto případě je velmi důležitá konzumace nemléčných potravin, které vápník obsahují.
1. Listová zelenina
Jeden šálek listové zeleniny nabízí více než čtvrtinu naší denní potřeby vápníku, ale je třeba mít na paměti způsob její přípravy tzn. neupravovat zeleninu klasickým tepelným způsobem jako je vaření či smažení. Pro zachování všech vitamínů v potravině je lépe zvolit parní úpravu jídla.
2. Kapusta
Zhruba 3,5 šálků kapusty zajistí dostatek denní potřeby vápníku. Množství vápníku v plné výši získáme přidáním kapusty do salátů, či do smoothies v syrové podobě.
3. Pomeranče
Pomeranče jsou známé svým vysokým obsahem vitamínu C, ale také obsahuje 60 mg vápníku (doporučené denní dávky vápníku pro dospělé ve věku 19 až 50 let je 1000 mg denně).
4. Bílé fazole
Bílé fazole jsou nejen výbornou alterativou masa, jsou i vynikajícím zdrojem vápníku. Už jen jedna polovina šálku této luštěniny vyplnění téměř 100 mg vápníku.
5. Sušené fíky
Pokud vás přepadne touha na něco sladkého, sáhněte po sušených fících. Kromě toho, že obsahují zdravou vlákninu a jsou bohaté na železo, zkonzumování pouhých dvou kusů poskytuje tělu 55 mg vápníku.
Ostatní nemléčné zdroje vápníku jsou mandle, vodnice, slunečnicová semena a brokolice, tofu, mořské řasy, sezamová semínka.
-
Autor: Petra, www.dobrazona.cz

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Sys Sys | 10. srpna 2015 v 1:21 | Reagovat

Prosím, byl by někdo ochoten vlastními slovy přiblížit, o čem Alex Jones mluví v tomto videu ?
https://www.youtube.com/watch?v=xgLb-qDLnc0
Děkuji.

2 FL FL | 10. srpna 2015 v 8:54 | Reagovat

Skrytý zabiják – lepek.
http://www.zahady-zdravi.cz/zdravy-zivot/ostatni/skryty-zabijak-lepek

3 FL FL | 10. srpna 2015 v 9:06 | Reagovat

GLUTEN ( LEPEK ) - POMALÝ, TICHÝ ZABIJÁK.
http://pi-centrum.e-shoper.net/clanky/275-gluten---pomaly--tichy-zabijak/

4 ôk ôk | 10. srpna 2015 v 9:21 | Reagovat

A kde je mák?? Superpotravina s maximálním obsahem hořčíku a vápníku zároveň.
Jinak ty "doktorský" denní dávky vápníku jsou blbost.

5 Mirkan Mirkan | 10. srpna 2015 v 9:29 | Reagovat

Zdravím :) reaguji na vápník,ideální pro naše těla,je příjem všech minerálů,takzvaně organicky vázaných :-)

6 pre cassovia pre cassovia | 10. srpna 2015 v 9:49 | Reagovat

zabudli ste na mak a makove mlieko

7 Lagardere Lagardere | 10. srpna 2015 v 11:58 | Reagovat

Mluví o tom, že nastane už letos do konce Září celosvětový finanční kolaps a že bohatí Amící už zdrhají z ameriky a třetí světová, a že bohatí amící už zdrhají z ameriky a že všichni chtějí zlato...

8 Ceneon Ceneon | 10. srpna 2015 v 13:20 | Reagovat

Rostlinné zdroje vápníku:
http://www.vegmania.cz/clanky/vapnik-z-rostlinnych-zdroju-mak-sezam-mandle-dalsi-rekordmani

9 Vesna Vesna | E-mail | 10. srpna 2015 v 20:32 | Reagovat

V článu opomenuli, že najviac prírodného t.j. dobre vstrebatelného vápnika sa náchádza v maku. Vápnik z maku sa vstrebáva sa iba v pomletej podobe. BEZ cukru!!! T.j. žiadne slivkové gulky s makom a posypané horou cukru.  Slivkové guľky sú v pohode, ale neposypané cukrom.

10 ôk ôk | 10. srpna 2015 v 23:14 | Reagovat

[9]:Co dlabu já: Sušený švestky a něco rozinek namočím. Druhý den rozmixuju ponorným a přidám předem namletej mak. Ten skladuju v lednici nadusaný v půllitrové krabičce.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.